11. heti Könyvajánló

Az 1848. március 15-i forradalom szimbólumává vált Petőfi Sándorral kapcsolatban ajánlunk ezen a héten Önöknek egy könyvet.

 

A forradalmár, a nemzeti hős és Szendrey Júlia megismerkedésének, szerelmük születésének történetét mutatja be ez a könyv.

Levelekből, naplórészletekből és a szerző mély emberismereten alapuló finom megfigyeléseiből bontakozik ki a magyar irodalom egyik legérdekesebb, legsajátosabb szerelmi regénye.

Az író szinte napról napra kíséri végig a két fiatal megismerkedése és házasságkötése között eltelt egy év történetét.

A könyv előnye, hogy egy más szemszögből mutatja be Petőfi és Júlia kapcsolatát. Az olvasónak tudnia kell, hogy mindent az író szemüvegén keresztül lát, miközben olvassa a könyvet.

 

„De végül a vad fiú megenyhül. Ilyen a művész mindég, sért, bánt, goromba, de viszont nem tűri, hogy haragszik reá, akit megharagított. …

sértett embertársaitól megbocsátást, sőt mi több , barátságot és szeretetet követel, s fölöttébb csodálja, ha ez megtagadtatik tőle.”

Hatvany Lajos – Feleségek felesége (Petőfi, mint vőlegény), mely könyv kikölcsönözhető a Somogyi-könyvtár Szőregi fiókkönyvtárából. 

 

 

Jó szórakozást kívánunk a könyv olvasásához!

 

 

Tömörkény István Művelődési Ház – a kultúra szolgálatában

forrás: https://moly.hu/konyvek/hatvany-lajos-felesegek-felesege