26. heti RÓZSÁS Gasztrokultúra – Rózsaszirmos palacsinta málnalekvárral töltve

Rózsaszirmos palacsinta málnalekvárral töltve

Hozzávalók

  •     20 dkg finomliszt
  •     2 db tojás
  •     4 dl tej
  •     1 ek olaj
  •     2 dkg porcukor
  •     só
  •     rózsaszirom (tisztított, leszárított kezeletlen)
  •     málnalekvár
  •     olaj

Elkészítés

Palacsintához a tojásokat, a cukrot és a sót egy tálba tesszük. A hideg tejet hozzáadva, habverővel simára keverjük.

Lassan adagoljuk hozzá a lisztet, a rózsaszirmokat és csomómentesre dolgozzuk.

 Fél órát pihentetjük, majd a szokásos módon kisütjük.

Tálaláskor megkenjük a lekvárral, megszórjuk a friss gyümölccsel. Adhatunk mellé fagyis ostyatálkában gyümölcs, csokoládé vagy vanília fagyit.

 

 


Tömörkény István Művelődési Ház – a kultúra szolgálatában

http://www.mindmegette.hu/palacsinta-rozsas-malnalekvarral-toltve.recept/