7. heti Hangolódjunk!

Hangolódjunk a házasság hetére egy kis esküvői ruha összeállítással!

(Foglalja le termeinket AKCIÓSAN a HÁZASSÁG HETÉN!)

Egyes kultúrákban, különösen Ázsiában és Afrikában, a fiatal párok a hagyományaiknak megfelelő esküvői ruhákat preferálják. Összegyűjtöttünk pár képet menyasszonyokról és vőlegényekről, akik nemzetük hagyományos ruháját viselték esküvőjükön. Gyönyörűek!


Japán

A japán esküvőkön a menyasszony gyakran visel két vagy több ruhát az ünnepségen – melyek színe fehér és piros.

 

 

 

Ghána

A ghánai hagyományos esküvők nagyon színesek. A nemzeti ruhadarabokon különböző színek és minták váltakoznak. Minden családnak megvan a saját mintája.

 

 

Srí Lanka

A menyasszony gyakran válik a figyelem középpontjává az esküvőjén. Ha azonban hagyományos Srí Lanka-i esküvőn találod magad, akkor valószínűleg nem leszel képes levenni a szemed a vőlegényről sem.

 

 

 

India

A vörös vagy rózsaszín menyasszonyi ruhák számítanak hagyományos viseletnek az indiai kultúrában.

 

 

 

 

Skócia

Skóciában a vőlegény hagyományosan a klánjának szoknyáját viseli. Az esküvő után a vőlegény egy ilyen színekben és mintákban pompázó kendővel díszíti a menyasszony vállát, ezzel szimbolizálva az új családjába való tartozását.

 

Indonézia

Az indonéz esküvők szignifikánsan eltérhetnek egymástól. A több mint 300 etnikai csoport és hat fő vallás révén ez az ország a különböző kultúrák és civilizációk kereszteződése.

 

 

 

Hawaii

A hagyományos hawaii esküvőkön a vőlegény fehér ruhában van. Majdnem minden menyasszony visel virágfűzért az esküvői ceremónia részeként, valamint a hajukat is friss virágokkal díszítik.

 

Malajzia

Itt a legtöbb esküvői szertartást a muszlim hagyományok szerint tartják. A menyasszonyok gyakran választanak lila árnyalatú esküvői ruhát.

 

 

Dél-Korea

A régi hagyomány szerinti esküvők ismét egyre népszerűbbek Dél-Koreában.

 

 

Bali

A esküvők gazdagságukkal és nagyszerűségükkel lenyűgöznek mindenkit. A hagyományos esküvői ruha sok bonyolult részletet tartalmaz. Sőt a ceremónia során mind a vőlegény, mind a menyasszony rendszerint aranykoronát visel.

 

Nigéria

A nigériai menyasszonyok gyakran fényes és színes esküvői ruhát választanak, valamint kendőt viselnek. Azonban a vőlegények sem maradnak el kedvesüktől.

 

 

 

 

Tömörkény István Művelődési Ház – a kultúra szolgálatában

forrás: https://www.life.hu/