Klubjaink

Művelődési házunk számos kikapcsolódási lehetőséget biztosít látogatóinknak.

Klubjaink, egyesületeink bárki számára nyitottak, széles korosztályt lefednek.

Nem csak szőregi lakosok jelentkezését várjuk!

 


 

BEMUTATKOZNAK KLUBJAINK:

 

MOZGÁS, TÁNC:

Gerinctorna:
Felnőttek számára tartott foglalkozás. Nőket és férfiakat egyaránt szeretettel várnak. A teljes izomzatot átmozgató gyógytorna során igyekeznek figyelembe venni a vendégek speciális kéréseit, problémáit, és akár személyre szabottan úgy alakítani a gyakorlatokat, hogy azok mindenki számára elvégezhetőek legyenek kortól függetlenül.
Vezető: Nagyné Bacsó Ágnes gyógytornász, Klubvezető: Bányai Istvánné
Időpont: szerda és péntek 18.00-19.00

 

Etka – jóga:
Erőgyűjtő módszer. Lényege a velünk született tulajdonságaink megismerésére, megértésére, megőrzésére vagy újra kifejlesztésére épül. Testet és lelket átmozgató foglalkozáson a mindennapokban alkalmazott mozgások segítségével végeznek gyakorlatokat. A légzésgyakorlatoknak köszönhetően a tornát nem követi izomláz.
Vezető: dr. Fazakas Éva orvos, természetgyógyász, Klubvezető: Bányai Istvánné
Időpont: hétfő 17.30-19.00

 

Szőregi Rezegők Néptánccsoport:
Vidám közösségünkbe várjuk a táncos lábú érdeklődőket, a tagdíj 10.000 Ft/félév.
Oktatók: Nagy Zita és Számfira Máté néptáncosok
Időpont: kedd 18.00-20.00

 

Rocky Klub:
Az órára látogatók a Boogie-woogie alapjaival ismerkedhetnek meg. A fergeteges hangulatú órákon a kis létszámnak köszönhetően mindenki elmélyítheti táncos ismereteit.
Klubvezető: Szendrei János
Időpont: kedd (haladó) és csütörtök (kezdő) 17.30-19.30

 ALKOTÓ KÖZÖSSÉGEK:

Örömmel Öltögetők Köre:
A hímzést kedvelő hölgyek, a keresztszemes hímzéssel, és a redwork technikával ismerkedhetnek meg, de Magyarország tájjellegű hímzései is sorra kerülnek a foglalkozások folyamán.
Klubvezető: Ördögné Benyhe Mária
Időpont: péntek 17.00-19.00

 


 

GYERMEK KLUBOK:

Ügyes Kezek Kézműves Kör:
Általános iskolás korosztályú, főként alsó tagozatos gyermekek részvételével zajló kézműves foglalkozások, a kalendáris ünnepekhez kötődő hagyományőrző (Márton-nap, Szt. Miklós, advent stb.) és egyéb kreatív tematikával.
Klubvezető: Szövőné Kerekes Erika
Időpont: szerda 15.00-16.00

 

ANDI EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD ÉS TÁNCKLUB

Általános iskolásokat várunk, akik szeretnek mozogni és táncolni.

A klub fő profilja, hogy a gyerekek megtanuljanak odafigyelni magukra, szervezetük szükségleteire. Képesek legyenek jól érezni magukat a bőrükben. Sok stressz éri őket az iskolában, de akár a magánéletben is. Testi szinten sem mindegy, ki hogyan éli mindennapjait. Mennyit mozog, mit eszik, és hogyan készül fel a nagybetűs élet elvárásaira. TESTI, LELKI, SZELLEMI szinten fogjuk fejleszteni magunkat!

Klubvezető: Vidovenyecz Andrea életmódtanácsadó, tánctréner

Időpont: kedd 16.30 – 17.30


 

EGYÉB ÉRDEKELTSÉGŰ KLUBOK:

Baba-mama Klub:
A legkisebbek neveléséről osztják meg egymással tapasztalataikat kezdő- és gyakorlott anyukák.
Klubvezető: Csáky Mónika
Időpont: kedd 10.00-11.00

 


 

NYUGDÍJAS KLUBOK:

Nagyi Klub:
Várunk minden fiatalos nagymamát és nagypapát, aki vágyik egy jó kis kártyapartira, vagy egy kötetlen beszélgetésre. Legfontosabb témánk természetesen az unoka; a résztvevők megoszthatják egymással tapasztalataikat, tippjeiket.
Klubvezető: Furák Lászlóné
Időpont: péntek 16.00-18.00

 

Tere-fere Klub:
A társaság az egészséges életmódról, mindennapi életvitelről beszélgetnek, cserélnek tapasztalatot.
Klubvezető: Bárány Józsefné
Időpont: kedd 16.00-18.00

 

Ulti Klub:
A klub főként idősebb férfiakból áll. A kártya partik amellett, hogy remek kikapcsolódást nyújtanak, kiválóan alkalmasak arra, hogy frissen tartsák az ember gondolkodását és logikai képességét.
Klubvezető: Kárpáti István
Időpont: hétfő és csütörtök 14.00-18.00

 


 

BEMUTATKOZNAK A MŰVELŐDÉSI HÁZBAN MŰKÖDŐ EGYESÜLETEK:

Ezüsthajúak Nyugdíjas Egyesülete:
Az egyesület célja a szabadidő hasznos eltöltése, az egészséges életmód megismerése és gyakorlása, jóga torna tartása, közös kirándulások, múzeumlátogatások szervezése, szoros kapcsolat kialakítása a Sárgarózsa Népdalkörrel és programokon való részvétel.
Elnök: Balázs István
Időpont: kedd 16.00-17.00

 

Szőregi Nyugdíjas Egyesület:
Szőreg legrégebbi, közel 40 éves nyugdíjas egyesülete. Változatos programokat kínálnak az idős embereknek. Vacsorás esték, pótszilveszter, farsang, névnapozás, vetélkedők és sok egyéb más eseménnyel várják az érdeklődőket időről időre.
Elnök: Bárdos László
Időpont: kéthetente csütörtök 16.00-tól

 

Szőregi Idősekért Alapítvány:
Havi egy alkalommal a Faluházban tartják összejöveteleiket, a környékbeli idősek számára mozgalmas közösségi életet igyekszenek biztosítani, kulturális, ünnepekre készülő programokat állítanak össze, a szabad idő hasznos eltöltését teszik színesebbé. Az aktív korú alapítványi tagok a Rózsaünnep önkéntesei is voltak.
Elnök: Bálint János

 

Rózsahölgyek Rendje Egyesület:
Az egyesület tevékenységébe tartozik a Rózsamúzeum létrehozása, rózsatermesztéssel kapcsolatos eszközök, iratok, emlékek, a rózsával díszített tárgyak gyűjtése. Közreműködnek módszertani és szakmai kiadványok összeállításában, kiállítások rendezésében, előadások, szakmai bemutatók, konferenciák és a Rózsaünnep levezetésében, kulturális események és más rendezvények szervezésében.
Elnök: Hegedűs Adika

 

Magyar Tartalékosok Szövetsége Szőregi Klubja:
Fő célkitűzésük az ifjúság felkarolása, a fiatalokkal megismertetni a múltat, történelmünket, a haza, a honvédelem ügyét.
Elnök: Balázs István

 

Szőregi Baráti Társaság:
Fő feladatuknak a település hagyományainak ápolását, kulturális rendezvények megszervezését, vendég előadók meghívását és kiállítások szervezését tekintik. Szőreg életét jobbító, városvédő tevékenységeket folytatnak. Próbálnak újabb és újabb feladatokat megvalósítani, egyre több embert mozgósítani, és tevékenységüket bővíteni.
Képviselőjük: Veszelovszki Ferenc
Időpont: minden hónap 2. péntek 17.00-től (a Faluházban)